Ehliyet Sınav soruları ve cevapları 10 ŞUBAT 2018

13.2.2018 09:25:54 BilgeDede
Ehliyet Sınav soruları ve cevapları 10 ŞUBAT 2018" title=  

1- Yağ uyarı lambası yandığında ne yapılır? Görselli soru.

Cevap: Araç kenara çekilir. Ve uygun biçimde durulur.

2-Trafik adabı sorusu

Cevap: Sabırsızlık

3-Trafik ortamında kendinden ziyade başkasının haklarını düşünmek.

Cevap: Diğergamlık

4-Adrenelin ve keyif amacıyla araç kullanan bir sürünün yapabileceği tavır.

Cevap: Çok sık şerit değiştirme

5-  Hangisi birey hak ihlali?

Cevap: 1-3

6- Çevreye verilen zararı azaltma?

Cevap: Gereksiz Korna çalmamak

7- Ölümlü yaralanma asli kusurlu bir sürücünü ehliyeti ne kadar süre için geri alınır?

Cevap: 1 Yıl el konulur

8- Görevli iken geçiş üstünlüğe sahip görevde olmadığı zamanlarda geçiş üstünlüğü olmayan araç hangisidir?

Cevap: İtfaiye

9- Dizel araca benzin konulursa?

Cevap: Depo Boşaltılır

10- Yolun neden olduğu kusur?

Cevap: Gevşek zeminli

11- Yaya Yolu Ayrılmamış Karayolunda, Taşıt Yolu Kenarı Ile Şev Başı Veya Hendek Iç Üst Kenarı Arasında Kalan Ve Olağan Olarak Yayaların Ve Hayvanların Kullanacağı, Zorunlu Hallerde De Araçların Faydalanabileceği Kısımdır.

Cevap: Banket

12- Kask takma hangilerinde zorulunludur?

Cevap: Motosiklet ve Elektrik bisiklet

13- Trafik lambasında aralıklı yanıp sönen kırmızı ışık hangi trafik levhasıyla aynı anlama gelir?

Cevap: Dur işareti

14- 3 şeritli yolda 2 gidiş ve 1 geliş bulunmaktadır. 1 Numaralı araç orta şeritte giderken ileride 2 geliş 1 gidiş olacak şekilde tek şeride düşüyor.

Cevap: Yavaşlayarak sağ şeride geçiş yapmalıdır.

15- Köprüye yaklaşıldığını gösteren levha

Cevap: Köprü levhası(Siyah – Beyaz Çizgili Trafik Levhası)

16- Levha sorusu

Cevap: Kontrolsüz demir yolu geçidi levhası

17- Tehlikeli madde taşıyan araçların azami hızı otoyolda kaç olmalıdır?

Cevap: 60 km

18- Havale geçiren kişiye hangisi yanlış bir uygulamadır?

Cevap: Buz koymak

19- Açık kırığın sebep olabileceği durumlar?

Cevap: 1 doğru 2 yanlış

20- 2 Numaralı aracın sollaması niye yanlış?

Cevap: Karşı yönden gelen araç olma durumu aracın önünü görememesi

21- Sağa dönüşlerde nasıl dönmek gerekir?

Cevap: Geniş açıyla(Kavisle) dönüş

22- Geçiş önceliği nasıl olmalıdır?(Görsel soru)

Cevap: Traktör - otobüs - otomobil

23- Hayat kurtarma zinciri sıralaması nasıl olmalıdır?

Cevap: Sağlık kuruluşuna ulaşma – Olay yerinde ilk yardım - ambulans - hastane

24- Gece diğer sürücüleri rahatsız etmemek için?

Cevap: Kısa farlar

25- Arızalı aracı çekmek?

Cevap: 10 m

26- Takograf takması zorunlu olan araç?

Cevap: Otobüs

27- Aday sürücülük süresi kaç yıldır?

Cevap: 2 Yıldır.

28- Yazın kış lastiği takmak neye neden olur?

Cevap: Lastik çabuk aşınır.

29- Frenleme mesafesini hangisi etkilemez?

Cevap: Yolun geniş olması

30- Fren mesafesi? Lastik derinliği

31- Trafik adabı sorusu

Cevap: Ceza korkusu olmaksızın kemer takar

32- Havayı sıkıştırıp kızgın havaya yakıt püskürterek ateşleyen motor - Emme zamanı?

Cevap: Dizel motor

33- Motorun gücünü aktarma zamanlaması

Cevap: Kavrama

34- Koltuk ve aynalar neden ayarlanır?

Cevap: Güvenli ve konforlu sürüş

35- Uzun süre park elinde oluşacak zarar nedir?

Cevap:

1.Akünün boşalması

3.Motor yağ kalitesinin azalması

36-  Aracın daha az yakması için?

Cevap: Ani hızlanmalardan kaçınılır ve devirli kullanılır

37- Park ederken hangisi hatalıdır?

Cevap: Camların açıkta bırakılması

38-Yaşamsal destek(Yetişkinlerde kalp masajı)

Cevap: 30-2

39- Heimlich manevrası hangi durumlarda uygulanır?

Cevap: 3-4 – Kızaran ve konuşmakta güçlük çeken

40- Bilinci yerinde olmayan hastayı taşıma metodu hangisidir?

Cevap: İtfaiyeci yöntemi

41- Bilinci kapalı ve soluk alamayan hastaya uygulanacak olan nedir?

Cevap: Temel yaşam desteği

42-Baş çene pozisyonun amacı nedir(Baş geri çene yukarıda)

Cevap: Hava yolu açıklığının anlaşılması

43- Kulak kanamasında ne yapılır?

Cevap: Hareketsiz kalmak

44-Soru

Cevap: Dinleyip değerlendirme

45- Kırık çıkık ve burkulmada en doğru yaklaşım?

Cevap
: Sert bir malzeme ile sarılır, kırık çıkık olan yerin hareket ettirilmemesi gerekir.

46- İç kanama durumunda ?

Cevap: Yavaş ve güçlü nabız

47- Hoşgörüsüz sürücü?

Cevap: Öfkeli olmak

48- Hız limitlerini belirleyen kuruluş?

Cevap: Kara yolları genel müdürlüğü

49- Travma donucunda deri bütünlüğü ve mukozanın bozulması durumu

Cevap: Yara

50- Kanama sorusu

KAYNAK: http://ehliyetsinavihazirlik.com/index.php/10-subat-ehliyet.html






SOSYAL MEDYA
12.000
Beğeni
12.000
Beğeni
12.000
Beğeni
12.000
Beğeni
12.000
Beğeni
12.000
Beğeni
Bilge Dede'de Yazar olabilirsiniz.

Yazar Girişi
Yazar Ol

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır